lördag 14 september 2013

Små skutt söderut

Vi har ju inte bråttom. Det är härligt. Vi tar små steg framåt nu, vik för vik, riá för riá. Från Camariñas seglade vi igår i fin nordlig vind i sju knop runt de två uddarna som utgör det europeiska fastlandets västligaste punkter. Väl runt den kända klippan Finistere gick vi upp i viken med samma namn och ligger nu ankrade i en skyddad vik utanför den lilla staden Sardineiro. 

När vi skulle ta oss in till land insåg vi att vi glömt ta med olja till utombordaren. Det kanske var lika bra, då fick vi lite roddträning som avbrott i vårt lata liv. Eller nja, Maria har varit ute och sprungit innan, så jag fick ro in. Nu ligger Volare (gummibåten) på stranden och vi äter musslor på en restaurang och väntar på att siestan skall ta slut så vi kan köpa lite bröd. Kanske lite motorolja också om vi har tur. 


M&G med byn, stranden, dimman och Fria i bakgrunden. 

1 kommentar:


  1. Hoppas vädrets gud är nådig mot er. Vi har precis rest runt i ett ovanligt kyligt och regnigt Europa bland annat i Champagne. Vinskörden var minst 14 dgr försenad enl vår duktige vinbonde Fresne Ducret. Tur att ni lämnade Frankrike i tid!/Kram Christina    SvaraRadera