onsdag 15 januari 2014

Vardag

Den senaste månaden har vi i olika omgångar haft familj och vänner på besök. Eftersom så gott som alla de kompisbåtar vi mött under turen ner hit nu åkt vidare över Atlanten var det mysigt med nytt sällskap. När man får besök går tempot upp litegrand, man utnyttjar dagarna mer och ser till att besöka stränder, sevärdheter och annat. Vi dras med i semesterkänslan och påminns (om det nu behövts) hur härligt det är här nere. Jag har själv aldrig varit på Kanarieöarna innan denna resa och hade nog en rätt trist bild av öarna med hotellkomplex, överfulla stränder, menyer på svenska och inkastare som pratar tyska med en. Det finns, absolut. Men det finns en massa annat också. Här i Santa Cruz till exempel, Teneriffas huvudstad med ett par hundra tusen invånare, späds de ytterst få utländska besökarna ut med det kanariska vardagslivet till en normal och livlig stad.

På tal om vardagsliv så är det just vad vi har satt igång nu när det bara är vi tre i båten igen. Maria pluggar intensivt medan jag är pappaledig "på riktigt". Efter frukost ger jag och Gustav oss iväg på små utflykter i staden så att Maria kan plugga ostört. Sedan äter vi lunch i båten innan vi ger oss iväg igen för Marias pluggpass nr 2. Staden är full av parker och lekplatser för Gustav att springa runt i och vi trivs så bra att vi bestämt oss för att stanna här ett par veckor till. Dessutom är hamnen billig, trevlig och central vilket inte skadar alls. 

(Vi skall försöka lägga upp lite bilder snart men uppkopplingen i hamnen är sådär)


2 kommentarer:

  1. Vill tacka för att vi fick dela ert julfirande med dans kring granen i salongen på Fria och att sitta i sittbrunnen o vänta ut det nya året . Vi fick också uppleva Gustavs 1 års dag då han verkligen tog en promenad. Mormor o Morfar

    SvaraRadera
  2. Hm.... Vänta in det nya året skulle det ju vara ;) annars hade vi kanske suttit kvar än! / mormor

    SvaraRadera