onsdag 29 januari 2014

Otrevliga och trevliga gäster

Tack alla som hjälpt mig genom att fylla i mitt formulär. Jag har fått många fler svar än jag förväntade mig och en massa intressanta kommentarer. Jag jobbar nu på att rita om piktogrammen samtidigt som jag börjat göra skyltarna till hamnen.

I måndags kom en kompis som tog en sista minuten resa hit. Det är bra att Erik och Gustav har sällskap när jag pluggar, då känns det inte lika elakt att mota ut dem ur båten. Gustav har lite svårt att säga Victor, istället kallar han även honom pappa. Gulligt. Papporna och Gustav hänger alltså iland medan jag sitter här i båten och testar olika skyltformer.


Idag blev det dock en lite annorlunda eftermiddag sedan Victor meddelat att han fått några myggbett under natten. Vi har tidigare misstänkt att vi fått ohyra i båten men inte kunnat hitta något konkret och hoppats på vanliga loppbett. Nu kollade Erik på madrassen där Victor sover och upptäckte små djur. Efter att ha ringt Pantaenius, vårt båtförsäkringsbolag, kändes det inte mycket bättre. Båtförsäkringen täcker inte skadedjur av det slaget. Efter att tidigare ha googlat vägglöss visste vi att de inte är lätta att bli av med, de kan leva upp till ett år utan att äta! Så vi ringde helt enkelt anticimex här och för en liten stund sedan kom Carlos och berättade att vi har cimex, dvs. vägglöss. Irriterande. Visserligen är de inte farliga och sprider inga sjukdommar, men än då. De bits ju och det kliar. Erik får inga bett, men mig och Gustav gillar de.

Anticimex ska ge oss en offert idag på sanering. Kul.

2 kommentarer:

  1. Så tråkigt att höra! Maria, du beklagade dig över betten på benen och jag kommenterade att jag inte sett en enda mygga. Vi hade balkongdörrarna öppna på kvällen och natten och vi varken hörde eller såg någon. Finns det myggor brukar de besöka mig. Hoppas att ni snabbt blir av med de ovälkomna besökarna!

    SvaraRadera
  2. Stackare! Vi fick höra detta om vägglössen när vi åt middag och mapa och kände oss inte så intresserade av att ta tillbaka diverse urvuxna barnkläder ni skickat med hem. Mamma fick starta en tvättmaskin direkt istället. Verkar inte som det följt med några objudna gäster hem till Hovås som tur!

    SvaraRadera