onsdag 18 december 2013

La Gomera

Överfarten från La Palma till La Gomera började med stiltje, den utlovande nordöstliga vinden kom inte så vi fick köra för motor. När vi efter fem timmar kommit lite mer än halvvägs och börjat se fram emot en lugn eftermiddag på La Gomera mötte vi plötsligt en vägg av vind. Det blev således istället en dag med hård kryss genom sundet mellan Teneriffa och La Gomera. Mitt i en vindby kom en flock svarta havsdjur simmande tio meter från båten med stora trubbiga ansikten. Först trodde vi det var pilotvalar men i efterhand har vi förstått att det förmodligen var Rissos delfin vi såg. Hur som helst hann vi in hamnen på San Sebastian precis när solen gick ner, ganska trötta.

Idag har vi gått runt i staden, lekt med Gustav på ett par lekplatser och tvättat alla våra lakan och handdukar inför besöken vi får över jul. I morgon skall vi hyra bil och ta en titt på ön och på torsdag seglar vi, om motvinden tillåter, över till Teneriffa och Las Galletas där vi kommer ligga över jul och nyår.

3 kommentarer:

 1. Grattis till mini-matrosen Gustav på 1-års dagen!
  En stor Bamse-kram från oss i Halmstad

  SvaraRadera
 2. God fortsättning på er allesammans och gott nytt år! Grattis i efterskott också lille Gustav! Hälsa så gott till härliga Las Galletas:-)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset om Man Of War Bay och Charlottville. Det var supervackert och hur fint som helst.
  Hela Tobago är verkligen toppen, vi gillar det super super mkt. Det är väldigt varmt här, runt 30-32 i skuggan. Vattnet är supervarmt, vi orkar bara bada på dagarna. Vid 20.00 ungefär blir vi så trött så vi inte orkar vara vakna längre, hoppas det blir bättre framöver.
  Gott nytt år
  Linus o Viktor på Bri

  SvaraRadera