torsdag 3 oktober 2013

Baiona

Trots regn och vind har vi det bra här i Baiona. Några av de gångna dagarna har varit riktigt varma och det har till och med hänt att det inte regnat på en halv dag eller så.

Igår var en sådan dag. Vi började med att sova till halv 11. När vi vaknade blev det nästan lite stressigt eftersom vi planerat att gå till fiskmarknaden tillsammans med de två norrländska killarna på B31:an Bri. Fiskmarknaden hade stängt när vi fått i oss vår frukost så vi gick till den vanliga affären istället. Där köpte vi räkor, små slemmiga bläckfiskar, två mindre fiskar som såg söta ut och en stor kotlett tonfisk. Sen var det dags att grilla. Räkorna blev lite brända, bläckfisken smakade sådär men fiskarna var utsökta och tonfisken var som väntat "köttig" och god. Till det hade vi pimientos, små paprikor, som vi stekt med olja och salt, ugnsrostad cassava och öl. Gustav var i början lite blyg men vande sig sedan så att han vågade krypa runt under bordet och ställa sig upp även mot gästernas ben. Den grillade fisken fick hans godkännande om jag matade honom med min gaffel i rask takt.

Efter maten fyllde vi en termos med kaffe, lastade barnvagnen med koppar och en skål med vattenmelon, vilket är nästan gratis här, och skramlade iväg runt fortet som vår marina ligger i. På läsidan med utsikt över de brytande vågorna och Isla Cies hittade vi en stenbänk där vi slog oss ner. Efter en stunds filosoferande kom vi fram till att vi behövde mer kaffe och styrde vagnen mot ett litet torg i den gamla delen av staden. 

Det är sådana dagar, de med lagom värme, lite sol då och då, trevligt sällskap och god mat som rättfärdigar slitet vi stod ut med för att komma iväg. 

I natt blåste det upp igen och det har regnat från och till. Men det gör inte så mycket, snart kommer solen tillbaka, troligtvis i morgon, och då seglar vi vidare mot Portugal.

På väg till Baiona.

Tapaslunch.

Lek i sittbrunnen när det regnar ute.

Fortet som marinan ligger i.

Utsikt mot Isla Cies.

Uppe på muren.

Gustav gillar vatten. 

Norrlänningar och grillad tonfisk.

Första förtöjningen med aktern in.

2 kommentarer:

 1. Vi har längtat efter uppdatering från er, tack för att det kom!
  En arbetskamrat undrade; om ni fortfarande var sams och hur går det på en så liten yta?
  Är det dyrt i hamnarna? Vad gör ni på båten när det regnar? Flytväst på G, ett måste!
  Kram från oss här hemma/ Mormor

  SvaraRadera
 2. Idag har Alfred varit här hela dagen (han var lite sjuk) medan jag har jobbat hemma. Vi plockade då fram allt ditt playmobil. Tvättade rent det och satte ihop de lösa delarna - så nu är det fixat tills det blir Gustavs tur. Hoppas ni får en riktigt fin segling söderut till Portugal. Enligt min Ipad (klart.se) som stämmer väl överens med det ni berättar om vädret så blir det inte sydligt förrän nu på lördag. Efter tre dagar blir det ostligt och nästa lördag sydligt igen. Soligt och varmt.
  Gustavs farmor

  SvaraRadera