fredag 23 april 2021

Nu är nya motorn på plats

Tidigare i vår lånade vi en jigg av Kullaviks båtvarv för se hur den nya motorn passar på den gamla motorbädden. Det visade sig att den passar ganska bra. Morfarn fick i uppdrag att fixa fyra plattjärn med hål både för den nya motorn och den gamla. Dessutom gjorde han två extra plattjärn att lägga emellan för att vi skulle kunna kasa motorn framåt. Det behövdes eftersom ingångsskottet sitter så att det inte går att sänka ner motorn på exakt rätt plats.























Sen Fria kom hem har vi målat om i motorrummet. Skruvat loss allt som eventuellt skulle kunna vara i vägen för motorn. Monterat de rostfria plattjärnen. Bytt cutless-lager, vilket visade sig vara svårare än väntat. Det gamla satt fast med en skruv som var inplastat på ett sådant sätt att huvudet inte alls syntes. 

Jag har också gjort en lång lista på allt som behövs för att koppla in motorn. Mycket är beställt, men en del väntar vi med tills det är lättare att mäta.

I dag var det dags att lyfta i motorn. Spänningen var hög, skulle plattjärnen passa? De främre passade bra men en av de bakre stämde inte helt. Hm..av någon anledning så var den motortassen snurrad. Vi fick lyfta upp motorn igen, skruva loss motortassen och vrida den 180 grader. Då passade den, puh.

Sen blev det dags att gå in till barnen och titta på ”Bäst i test” så jag hann aldrig ta någon bild på motorn i båten. 




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar