Vi är Fria

Vi är en helt vanlig familj som inte kan hålla oss borta från havet. När alla våra vänner köpte lägenheter, hus och bilar för att stadga sig lade vi istället pengarna på vår drömbåt. Långseglarplanerna blev många och när Gustav föddes i december 2012 bestämde vi oss för att försöka med ett års föräldraledighet till havs.

Vår seglingserfaranheten är hyfsat stor men föräldraerfarenheten är desto mindre. Kombinationen av de två, att segla med barn, har vi ingen erfarenhet alls av. Funkar det att vara ute ett par dygn till havs? Hur reagerar Gustav om det är hårt väder? Kommer det vara för mycket sol och värme? Vi har ingen aning, så vi tar det lugnt, seglar söderut och ser vad som händer.

Åren går och nu 2017 har vi hunnit få både föräldraerfarenhet och barnfamiljsseglingserfarenhet. I maj 2015 föddes vår andra son Frans och även om vi inte seglar långt med honom så har han hunnit med flera somrar på båten.

Båten vi seglar heter Fria och är en Malö 38 byggd på Orust år 1990. Det är en enorm båt i vår värld och kan knappt jämföras med B31:an Cantare från 1976 som vi seglat med till Skottland tidigare och som Maria tog till Västindien och tillbaka 2009/2010.

Vi hoppas att bloggen ger er lite trevlig läsning och att både er vi känner och alla ni andra får en chans att drömma sig bort, kanske mot egna äventyr.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vi har precis hittat bloggen här, så ni kan radera vår begäran på Instagram.
    Lycka till önskar Gunnel o Lars-Åke Ska bli kul att följa er på resan.

    SvaraRadera