onsdag 4 mars 2015

Båtfixande

Efter en höst på land med minimalt båtfixande har vi nu startat förberedelserna inför den här sommaren. En vecka semester hos Fria resulterade i en ny toatank på 130 liter, förhoppningsvis tätad dieseltank och lagad varmvattenberedare. Fast precis som vanligt tar allt längre tid än planerat. Därför finns det inga slangar mellan tank och toa eller avluftningem. Inte heller varmvattenberedaren är inkopplad. I år är målet att sjösätta och segla upp henne innan mitten av maj då vi kommer utöka besättningen med ett syskon till Gustav. Den deadlinen är inte riktigt förhandlingsbar, så en viss stress finns. Därför letar vi febrilt efter en sista-minuten-resa till Las Palmas nästa vecka, för vi behöver ju sol för att orka. Annars blir det ännu en vecka hos Fria. 

4 kommentarer:

 1. Kul med syskon! Grattis! Hoppas vi ses under sommaren, vi kommer vara hemmavid mesta delen av sommaren!
  /Tobias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi kommer utgå från vår nya båtplats på Hinsholmen och förmodligen inte segla några längre sträckor. Det hade varit kul att mötas upp!

   Radera
 2. Gustav blir storebror! Vad mysigt. Vi har samma plats och pontoon som förra året. Då kanske vi ses om ni kommer på semester :o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Gustav längtar efter "sin" bäbis, även om han inte har någon aning om vad det innebär. Vi hade verkligen hoppats på en restresa för att hälsa på er och Kauri men det kom aldrig mer en två platser åt gången och Gustav behöver numera en egen. Istället har vi åkt till Skåne och båten, här fixar vi lite och njuter av vårsolen. Seglingssuget har satt in.

   Radera